Indigo 3000R är en helt unik bil som kommer att tillverkas i en begränsad upplaga om ca 25 stycken per år. De första 10 bilarna tillägnas vår historia och döps till Signature Series. Indigo 3000R representerar klassiska sportbilsegenskaper med sköna tidlösa linjer i kombination med prestanda och komfort, en bil att njuta av som ger dig glädje och som berör dina sinnen. Varje Indigo 3000R är byggd för hand med kvalitet och omsorg av vårt dedikerade team. Det är vårt ansvar att den Indigo 3000R du valt blir en helhetsupplevelse för lång tid framåt.

Vår vision

Att var det naturliga valet av accessoar som uttrycker och förstärker sin ägares livsstil

Vår affärsidé

Tillgodose behovet av en tidlös och elegant designad klassisk svensk sportbil

Vår kultur

Vår vinnande kultur sätter fingret på det uppförande och attityd som krävs för att nå våra mål. Vi som arbetar i företaget står för och lever upp till våra värderingar med själ och hjärta:

  • Kvalitet i allt vi gör
  • Passion för bilar
  • Skapa mervärde åt våra intressenter

Vår historia

VB Automotive, som är helt finansierat av investerare och entreprenörer med bred erfarenhet, bildades 2014 då tillgångar och rättigheter efter den svenska tillverkaren Indigo Cars förvärvades.

2014- 2017 Utveckling av Indigo 3000R

Sedan 2014 pågår utvecklingen av Indigo 3000R. En sportbil med sitt DNA från svensk teknik och klassiska sportvagnsvärderingar.

Drivlina
Indigo 3000R är försedd med rak sexcylindrig motor på tre liter med assistans av dubbelturbo. Med sin effekt på över 300 hk och närmare 400 Nm levererar den drygt 50% mer effekt än den ursprungliga motorn som satt i Indigo 3000. Den nya motorn är likt tidigare baserad på svensk beprövad teknik. Specialanpassningar för montering i längdled och för att klara högre G-krafter har fått vidtas. En ny elektrisk arkitektur har skapats både kring motorstyrning samt bilen i övrigt. Tillsammans med konfigureringen av bilens styrsystem uppnås en karaktär med sportig respons som lämpar sig för modern GT körning. Sist men inte minst har den nya motorn förfinats för att kunna möta emissionskraven enligt Euro 6.

En trend bland sportbilsentusiaster är att söka sig tillbaka till klassiskt manuella växellådor. Ett naturligt val för Indigo 3000R föll därför på ”5 speed – Stick Shift”. Tillsammans med torrkoppling garanterar detta föraren en förstärkning av den totala upplevelse och retroflört, som bilen så framgångsrikt signalerar.

Chassi och hjulupphängning
Med smarta deformationszoner i en galvaniserad stålrörskonstruktion uppnår bilen alla moderna krav kring krocksäkerhet och vridstyvhet. Den karaktäristiska push-rod fjädringen i framvagnen med tvärställd kompositbladfjäder känns igen från tidigare generation. En nyutvecklad aluminiumtank med viktförskjutningsskott och förbättrad packning har resulterat i en lägre tyngdpunkt och stabilare bakvagn med multi-link, som likt framvagnen har en tvärställd kompositbladfjäder.


Naturligtvis har även andra områden uppdaterats t.ex. elsystemet, interiör, instrumentering, bromsar, cabriolet-mekanism, aerodynamik, belysning, exteriör design, fram- och bakljus.